Put od neuspeha do uspeha

Mnogi se pitaju kako se postiže uspeh. Što više čitamo o pričama uspešnih, to više shvatamo da svi oni razmišljaju na isti način i dele istu osobinu – strast

Uspešni ljudi reći će vam da su postigli svoje ciljeve upravo onda kada su se suočili sa velikim porazima. Neuspeh nije ugasio njihovu strast, pa su se dizali i probali ponovo, i ponovo… sve dok nisu dostigli ono što su želeli.

ch img

Vinston Čerčil ponavljao je šesti razred, iz trećeg pokušaja uspeo je da položi prijemni za Kraljevsku vojnu akademiju u Sandherstu koju je završio kao osmi u klasi. Nakon brojnih padova i neuspeha, postao je premijer Velike Britanije. Čerčil je takođe dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

„Uspeh je ići od neuspeha do neuspeha bez gubljenja entuzijazma.“

thomas-edison

Tomasa Edisona profesori su smatrali „previše glupim da nauči bilo šta“. A pre nego što je izumeo sijalicu koja je zaista i radila, probao je 1.000 koje nisu.

„Nisam doživeo neuspeh. Samo sam pronašao 1.000 načina koji ne rade.“

marilyn-monroe-plastic-surgery-ftr

Merlin Monro rekli su da nije dovoljno lepa, ni talentovana da bude glumica. Danas je pamte kao najslavniju glumicu i sek simbol svih vremena.

„Verujem da se sve događa sa razlogom. Ponekada dobre stvari moraju da propadnu, kako bi se desile još bolje.“

Walt Disney

Volt Dizni dobio je otkaz u izdavačkoj kući u kojoj je radio zbog „manjka kreativnosti i nedostatka dobrih ideja“. Nekoliko njegovih projekata propalo je pre premijere njegovog filma „Snežana i sedam patuljaka“. Njegovi crtani filmovi deo su svakog detinjstva već 80 godina.

„Razlika između pobede i poraza je u istrajnosti.“

jk-rowling

Džoana Ketlin Rouling bila je nezaposlena samohrana majka u trenutku kada je počela da piše „Harija Potera“. Danas je poznata širom sveta po ovom serijalu i prva je osoba koja je pisanjem zaradila milone.

„Sve je moguće, ako imate dovoljno živaca.“

smoke-cover-ixilia-851x315