Preporuka i inspiracija: Filmovi o strasti

Želite da postanete najbolja verzija sebe i potrebna vam je inspiracija? Mi imamo za vas listu filmova koji će vas podstaknuti na razmišljanje o tome kako strast utiče na kvalitet i svrhu života i kako vas ona oblikuje. 

728x90ixilia2_1024

KOKO PRE ŠANELA (2009)

Priča o životu Koko Šanel pre nego što je izgradila jednu od najvećih modnih imperija. Iako se čini na prvi pogled da se u filmu govori o nesrećnom ljubavnom životu slavne dizajnerke, ipak je reč o drugačijoj vrsti ljubavne priče; o strasti koju je ona osećala prema modi. Kroz ovaj film, Koko nas je naučila da ukoliko želite da živite svoj san, ne smete nikome dopustiti da vam stoji na putu.

Audrey-Tautou-in-Coco-Bef-001

„Oduvek sam znala da neću biti ničija žena.”

U POTRAZI ZA SREĆOM (2006)

Vil Smit osvojio je nominaciju za Oskara ulogom Krisa Gardnera, prodavca koji će učiniti sve da ostvari svoj san, te sebi i svom sinu pruži bolji život. Reč je o inspirativnoj istinitoj životnoj priči jednog beskućnika koja će vam pokazati da se trud svakako isplati i da je nagrađen srećnijim životom.

Potraga za srećom

„Ne dozvoli da ti bilo ko govori da nešto ne možeš da uradiš. Nikome i nikada, pa ni meni. Ako imaš san, treba da ga sačuvaš.“

AMADEUS (1984)

Nastao pod minucioznim okom velikog imena svetske kinematografije, Miloša Formana, film „Amadeus“ je pronašao svoj put do osam Oskara. Odgonetnuo je i misteriju lika i dela jednog od najvećih kompozitora muzičke istorije, Volfganga Amadeusa Mocarta. Ključni pokretač ove biografske priče reditelj je veličanstveno prepoznao u konfliktu između Amadeusa i Salijerija bez koga film ne bi imao tu strastvenu uzbudljivost koja nas vuče do poslednjeg kadra.

amadeus

Mozart: Verujete li u to? Salieri: U šta? Mozart: U vatru koja nikada ne prestaje da gori, da će vas zauvek spaliti? Salieri: Oh, da.

ČOKOLADA (2000)

Samohrana majka i kćerka otvaraju čokolateriju u provincijskom francuskom gradiću, što je odmah izazalo burne reakcije meštana ove male i konzervativne sredine. Film koji će vam na sladak način prikazati sve ljudske slabosti, ali će vas naučiti i to da se držite svojih strasti bez obzira na sve.

cokolada_naslovna-660x330

„Mislila sam da nikada nećeš pogoditi. Moja omiljena je vruća čokolada.“

 ix-baner-set