KVALITETNIJI SEKS UZ ELEKTRONSKE CIGARETE

U poređenju sa tradicionalnim cigaretama, prednosti elektronskih cigareta sve su očiglednije: korisnici se manje izlažu štetnim supstancama, imaju zdravija pluća, više energije i ne mirišu više tako neprijatno. A tu je i sve češće pitanje o tome kako prelazak sa tradicionalnih na elektronske cigarete utiče na potenciju.

Još uvek nije pronađena sprega između seksa i prednosti korišćenja elektronskih cigareta u odnosu na tradicionalne, ali postoje naznake da tu ipak ima nečega. Nije veliko iznenađenje što pušenje lako možemo povezati sa seksom, jer pušenje utiče na iste delove mozga kao seks i hrana.

the-newwww

Ipak, ako poslušamo doktora za ljubav (profesor Louise Van Der Velde), pušenje ima kratkoročne i dugoročne posledice na seksualne porive: „Nakon samo jedne cigarete, telesne funkcije su umanjene, što znači da erekcija može da bude problem. Takođe, pušenje utiče na libido i porive, jer narušava hormonalni balans, a nivo testosterona utiče na libido.“

Pušenje takođe utiče na krvne sudove, a smanjena cirkulacija je preduslov za impotenciju. Postoje brojne studije na ovu temu.

Da li nikotin utiče na potenciju?

Nikotin je vazokonstriktor, što znači da sužava krvne sudove, i tako, između ostalog, utiče i na smanjenje potencije. Nivo nikotina u elektronskim cigaretama je znatno manji (a može u potpunosti da se eliminiše) nego u tradicionalnim cigaretama, što znači da je i njegov negativni uticaj na telesne funkcije značajno manji. Ako na to dodamo činjenicu da elektronske cigarete ne sadrže nijednu štetnu materiju koje inače sadrže tradicionalne cigarete, možemo i da račnunamo na to nam da nam ni libido neće patiti. Uz to, korisnici elektronskih cigareta primećuju da imaju više energije u odnosu na period kada su pušili tradicionalne cigarete i da imaju poboljšana čula mirisa i ukusa. Sve to zajedno utiče na pojačanje seksualnih poriva i potencije.

300x250man_1024

Povećana izdržljivost

Katran iz duvanskog dima se taloži na plućima, umanjuje disajnu funkciju i količinu unetog kiseonika. Ove činjenice umanjuju izdržljivost koja je, razume se, bitan faktor kvaliteta seksualnog života osobe. Elektronske cigarete ne sadrže katran i omogućavaju nam da dišemo slobodnije i da ne osećamo zamor, šta god da radimo.

Poboljšana percepcija čula

Svi mi doživljavamo svet koji nas okružuje kroz čula, koja su sastavni deo seksualnog iskustva i privlačnosti. Dim cigarete može negativno uticati na oba partnera, na jednog fizički, a na drugog, ukoliko nije pušač, i psihički. Pušači koji su ostavili cigarete lično svedoče o gubitku ukusa i mirisa. Oni tvrde da pušenje drastično slabi čula, i da, sve dok nisu prestali da koriste tradicionalne cigarete nisu shvatali koliko utiče na celokupno seksualno iskustvo. Za partnera koji je nepušač, ustajali miris dima u kosi i garderobi, mogu biti veoma odbojni, doprinoseći daljnjem smanjenju seksualnog apetita.

Šta kažu istraživanja?

Anketa sprovedena 2014. godine u kojoj je učestvovalo 14.000 korisnika elektronskih cigareta, pokazala je da približno 74% ispitanika ima veći nivo izdržljivosti u odnosu na pušače, 86% ispitanika ima poboljšanu funkciju čula mirisa, a 27% izjavilo je da im se učinak u krevetu popravio od kad su prešli na korišćenje elektronskih cigareta. U anketi UKMedix iz 2009. godine, 60% ispitanika je izjavilo da im se seksualni život „značajno unapredio“ nakon prelaska na elektronske cigarete.

728x90ixilia2_1024

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>